Trimmen

Trimmen is voor elke vachtsoort anders. Ik adviseer u uw hond voor de trimbeurt uit te laten. Hierdoor wordt uw viervoeter rustiger voor en tijdens de trimbeurt.

Kort harige vachten
Hierbij gaat het om het verwijderen van het losse haar. Vooral in de ruiperiode is dat zeer aangenaam. De haren die op dat moment los zitten worden verwijderd.

Scheren
Dit kan op verschillende lengtes en eventueel in combinatie met knippen, of effileren. Bij alleen scheren gaan ook de poten kort, maar bij de combinatie blijven de poten wat voller.

Knippen/effileren
Hierbij blijft de hond wat voller in de vacht dan scheren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een schaar met twee recht bladen, of een schaar met een recht blad en een gekarteld blad. De vachtsoort bepaald welke schaar er word gebruikt.

Plukken
Dit wordt met de hand gedaan en gebeurt meestal 2 tot 4 keer jaar, wanneer de vacht plukrijp is. De vacht wordt of tot op de ondervacht geplukt, of in stripvacht gezet.

Ontwollen
Dat is het verwijderen van de losse onderwol. Dit wordt gedaan door middel van de was/blaas techniek. Hiervoor staat de hond wat langer in bad, hierdoor krijgt de shampoo de tijd om de haren los te weken. Daarna worden de losse haren eruit geblazen en wordt de vacht nog goed doorgekamd om de haren die dan nog los zitten te verwijderen. Als het nodig is wordt de vacht daarna nog in model geeffileerd en uitgedund..


Bekijk ook onze wasbeurten

Adresgegevens

Trimsalon BiBa
Cammingastraat 92
8802 ZN Franeker
 
  06-38747192
  info@trimsalonbiba.nl

Openingstijden

U bent van harte welkom
 
maandag : 09:00 - 17:00 uur
dinsdag : 09:00 - 17:00 uur
woensdag : 09:00 - 17:00 uur
donderdag : 09:00 - 13:00 uur
vrijdag : 09:00 - 16:00 uur
© 2023 Trimsalon BiBa | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA